så går en snabbstädning till. Slipp städstressen!

Så städar du ditt hem snabbt inför oväntade gäster

Många personer gillar att oväntat besöka deras vänner, familjemedlemmar och släktingar, utan någon som helst förvarning. Känns detta igen? Kanske har du tvingats ta emot oväntade gäster såsom familj och vänner i några dagar då de kommer till din stad för olika anledningar.

Snabbstädning – Så går det till

Om så är fallet, hur förberedd är du som värd/värdinna? Och hur rent och städat är ditt hem för sådana oväntade gäster? Slipp städstressen med dessa rengöringstips!

Här nedan följer några tips på snabbstädning som kan hjälpa dig att få ditt hem redo i sista minuten för oväntade gäster.

Lägg energin där den bäst behövs – Undvik städstress

Fokusera din tid på de områden där du tror att gästerna främst kommer uppehålla sig. Om vardagsrummet exempelvis är den platsen, fokusera då på att få detta rum renast. Köp några snittblommor och ställ ut i vaser på olika ställen i hemmet, men särskilt då i vardagsrummet. Dessa kommer inte bara se vackra ut, de kommer att lukta gott med.

Agera snabbt!

Spendera inte timtal på att få dessa rum i perfekt skimrande rent skick, utan det finns några genvägar som du kan ta till i dessa fall. Ett exempel är att stoppa handen i en socka för att snabbt och enkelt damma och torka av vissa ytor. Du kan använda stora lådor eller korgar för att stoppa undan smutsig tvätt eller andra saker som skräpar ner, och sedan ställa in dem i rum som dina gäster med säkerhet inte kommer besöka under deras vistelse i ditt hem. Det kan till exempel vara ett förråd eller garaget om du har ett. Om du arbetar snabbt och gör klart saker medan du fortfarande är motiverad kommer det hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och naturlig då gästerna anländer.

Anpassad belysning i rummet

Det är märkligt hur mycket renare att rum kan se ut med rätt belysning – det vill säga dimrat! Det blir mycket svårare för dina gäster att upptäcka damm på ytor med ett dimrat sken, samtidigt som rummet ser mer välkomnande ut. Använd lampor för att få till det perfekta skenet eller tänd några ljus för ett mildare sken.

Städa badrummet snabbt

Badrummet är en plats som dina oväntade gäster kommer att besöka en hel del, och inget är väl så pinsamt som en stökig smutsig toalett, en tom tvålflaska eller synliga avlagringar i duschen! Enkla engångs våtservetter för badrumsrengöring kan göra underverk och få ditt badrum att både se och lukta bättre, även fast det egentligen skulle behöva en djuprengöring. Vad gästerna inte vet kommer inte att skada dem alls! Köp en fräsch doftspray för en godare doft eller tänd några doftljus på ett säkert ställe i badrummet.

Om du verkligen inte vill städa badrummet men behöver, så anlita då professionell städhjälp i Lund. Med rätt städfirma behöver du inte oroa dig då de får jobbet klar i god tid innan dina gäster anländer.