Städråd

Tvättmaskin rengöringsidéer – 4 rengöringstips du borde prova för din illaluktande tvättmaskin

Har din tvättmaskin börjat lukta illa? Oroa dig inte! Det finns sätt att lösa problemet och få din tvättmaskin att lukta fräscht igen. Här är fyra effektiva rengöringstips som du borde prova.

1. rengör tvättmaskinens insida med bikarbonat och vinäger

För att eliminera dålig lukt och ta bort smuts och bakterier från tvättmaskinens insida, prova att använda en kombination av bikarbonat och vinäger. Börja med att hälla en halv kopp bikarbonat direkt i tvättmaskinens trumma. Sedan häller du i två koppar vitvinsvinäger i tvättmedelsfacket eller direkt i trumman. Kör sedan tvättmaskinen på en varm cykel utan kläder. Denna kombination av bikarbonat och vinäger kommer att lösa upp fett, smuts och dålig lukt, lämna tvättmaskinen ren och fräsch.

2. kontrollera och rengör tvättmaskinens filter

Ett smutsigt eller igensatt filter kan vara orsaken till den illaluktande tvättmaskinen. Stäng av tvättmaskinen och stäng av vattentillförseln. Ta fram tvättmaskinens instruktionsbok och ta reda på var filtret sitter. Följ sedan instruktionerna för att rengöra filtret noggrant. Se till att avlägsna alla smuts och skräp. Efter att du har rengjort filtret, sätt tillbaka det på plats och se till att det är ordentligt fastskruvat. Nu ska din tvättmaskin fungera bättre och lukta fräschare.

3. desinficera med klorblekmedel

För att eliminera bakterier och dålig lukt, prova att desinficera din tvättmaskin med klorblekmedel. Fyll tvättmaskinens trumma med varmt vatten och tillsätt en halv kopp klorblekmedel. Kör sedan tvättmaskinen på en lång cykel. Se till att inte lägga till några kläder eller tvättmedel. Klorblekmedlet kommer att döda bakterier och ta bort dålig lukt, och efter att du har kört cykeln kommer din tvättmaskin att vara ren och lukta fräsch igen.

4. undvik att använda för mycket tvättmedel

Om du använder för mycket tvättmedel kan det orsaka ackumulering av tvålmjäll och dålig lukt i din tvättmaskin. Följ alltid tvättmaskinens instruktioner för rekommenderad mängd tvättmedel. Om du tvättar kläder med svåra fläckar, prova att förbehandla fläckarna istället för att öka mängden tvättmedel. På så sätt kommer du att undvika överflöd av tvättmedel och hålla din tvättmaskin ren och fräsch.

Lycka till med rengöringen av din tvättmaskin och se till att den alltid luktar fräscht! Med hjälp av dessa fyra rengöringstips kommer din tvättmaskin att vara i toppskick och ge dig rena kläder utan dålig lukt.### Vanliga Orsaker till Illaluktande Tvättmaskiner

Ansamling av smuts, fett och bakterier

Efter att tvättmaskinen har använts regelbundet under en tid kan smuts, fett och bakterier byggas upp i trumman och andra delar av maskinen. Detta kan leda till dålig lukt och kan även påverka tvättresultatet. Det är viktigt att rengöra tvättmaskinen regelbundet för att undvika denna ansamling och behålla en fräsch doft.

Fukt och fuktighet

Tvättmaskiner är fuktiga miljöer av naturen, vilket skapar en idealisk miljö för bakterier och mögel att växa och sprida sig. Om tvättmaskinen inte är tillräckligt ventilerad kan fuktigheten stanna kvar och orsaka dålig lukt. Det är viktigt att ge tvättmaskinen möjlighet att torka mellan tvättomgångar och se till att rummet där tvättmaskinen är belägen är väl ventilerat.

Felaktig användning av tvättmedel

Att använda för mycket tvättmedel kan skapa en beläggning av tvålmjäll och smuts som kan orsaka dålig lukt och påverka tvättmaskinens prestanda. Att inte använda tillräckligt med tvättmedel kan också orsaka dålig lukt eftersom smuts och bakterier inte blir ordentligt borttagna. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer angående mängden tvättmedel som ska användas för att undvika detta problem.

Igensatt avloppsslang eller avloppsrör

Om tvättmaskinens avloppsslang eller avloppsrör är igensatta kan det leda till att vatten inte kan rinna ut ordentligt. Detta kan skapa en fuktig och luktfylld miljö inne i tvättmaskinen. Det är viktigt att regelbundet rengöra och kontrollera avloppsslangen och avloppsröret för att undvika blockeringar och bevattning av dålig lukt.

Smutsiga eller igensatta filter

Tvättmaskinen har vanligtvis filter för att fånga upp smuts och skräp. Om dessa filter blir smutsiga eller igensatta kan det påverka tvättmaskinens prestanda och orsaka dålig lukt. Det är viktigt att rengöra och underhålla filtren regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt och hjälper till att hålla din tvättmaskin ren och fräsch.

Genom att känna till dessa vanliga orsaker till illaluktande tvättmaskiner kan du vidta åtgärder för att förebygga problemet och hålla din tvättmaskin i bästa skick.

smart rengöring av kakel och fogmassa

Rengöring av kakel och fogmassa av proffsiga städare från en städfirma

Att använda ett rengöringsmedel på en yta är något som kommer att hjälpa till att rengöra det ordentligt. Personen som använder dessa rengöringsmedel kan behöva testa ytan på en diskret plats för att se till att den inte kommer att orsaka någon form av skada. Rengöring av kakel och fogmassa som utförs av proffs kommer att bli gjort på ett kvalitativt sätt.

Tekniker och utrustning för att rengöra kakel och fogmassa

Kakelplattorna kan få en uppbyggnad på dem som skapar en mindre estetiskt tilltalande yta. Det är därför många människor väljer att anlita en professionell städare för att rengöra dem då vet hur man får ytan ren och obefläckad, vilket kan vara värt den lilla extra kostnaden. Man får tänka långsiktigt med denna typen av material så en viss investering kan vara väl värt det.

När en professionell anlitas kommer den att ha många olika typer av tekniker och utrustning som och de måste se till att den schemalagda tiden kommer att passa för husägaren såväl som för företaget som kommer att göra städningen.

Varje rengöringsmedel kommer att ha en särskild effekt gällande rengöringen. Kakel och fogmassa kommer att ha mönstrade spår i sig så det blir extremt viktigt att se till att det hålls rent där. Dessa kommer dock att ha en tendens att samla smuts och annat.

Anlita professionella städare

Det är därför människor kommer att anlita en professionell städare för att rengöra dessa då och då. De kan få detta gjort effektivt och en återställning till den sanna skönheten är alltid något som kommer att bli mycket både uppskattat och viktigt.

En professionell kommer alltså att ha många olika typer av utrustning som de kommer att använda. Det är mycket viktigt att se till att alla vet vad som kommer att hända när städningen också äger rum. Det är inte något som nödvändigtvis kommer att vara lätt att räkna ut heller.

Ett bra städföretag i Lund har många olika alternativ, men att använda något som kommer att vara säkert för alla kommer att vara det bästa alternativet. De vill att deras anställda ska vara säkra när de använder rengöringsmedlen och att deras kunder ska vara säkra med de ytor de rengör. Mattor och stoppning är också något som kommer att vara mycket viktigt att rengöra.

Rengöringsmedel för kakel och kakelfog

Kakel har många olika aspekter att ha i åtanke, och det kan vara bra att känna till dessa samt att varje golv eller bänkskiva kommer att ha unika egenskaper. Du vill därtill att dessa ska matcha resten av inredningen i hemmet.

När det börjar bli lite smutsigt, vet du att det kan vara dags att anlita en professionell. Det kan vara en bra idé att försöka boka långt i förväg, då schemat för de professionella kan vara uppbokat i stor utsträckning.

Många av städföretagen kommer att kunna arbeta effektivt med sina kunder och de kommer att ha olika typer av dagen att de kommer att kunna städa sina hem för dem. De måste se till att de rengöringsmedel som de använder erbjuder många alternativ för dem. Alla föredrar dock olika.

Det finns många olika typer av saker som människor måste tänka på när de väljer att hyra in någon för städtjänster i sitt hem. De måste anlita ett företag som kan respektera deras egendom. De vill därtill ha någon som också kommer att vara pålitlig när det gäller kvaliteten på städningen.

Rengöring av kakel och fogmassa bör göras med rengöringsmedel som ska vara säkra. Kostnaden för städningen kommer att variera då varje hem och företag kommer att ha olika stora yta som ska rengöras.

låt en städfirma i lund ta hand om rengöringen efter vattenskador

Därför bör man anlita ett städföretag att städa upp efter vattenskador

De flesta husägare måste hantera vattenskador minst en gång i livet. I vissa fall är det tack vare översvämningar och kraftiga stormar. Men i andra fall är vattenskadorna ett resultat av felaktiga eller skadade rörsystem. Oavsett anledning är det viktigt att vattenskador hanteras så snart som möjligt för att förhindra mögel och andra problem. Här är några anledningar till att du bör anställa ett städföretag som hjälper dig att hantera vattenskador.

Pumpa vatten ur ditt hem för att undvika vattenskador

Innan du ens kan börja ersätta skadade ägodelar måste du bli av med vattnet i ditt hem. Tyvärr är det inte så lätt som det låter, särskilt om vattennivån i ditt hem är högre än cirka 2.5 centimeter. En anställd från ett städföretag kommer att ha nödvändiga verktyg och tekniker för att pumpa bort vattnet från ditt hem så snabbt som möjligt. Ju snabbare du blir av med vattnet i ditt hem, desto mindre allvarliga och kostsamma blir vattenskadorna. Då kommer du att kunna börja processen att ersätta och reparera dyra ägodelar, till exempel mattor och möbler.

Desinficera varje yta vid rengöringen

När det gäller översvämningar är vatten vanligtvis inte det enda som lyckas komma in i huset. När allt vatten är borta kommer det förmodligen att finnas lera, smuts och rester av skräp. Därför bör du anställa ett städföretag för att inte bara ta bort detta skräp utan också för att desinficera varje yta i ditt hus. Att inte desinficera ytorna i ditt hem kan utgöra en enorm hälsorisk för dig och dina familjemedlemmar, särskilt om leran är förorenad med vattenburna bakterier.

Prioritera säkerheten

Om ett hem översvämmas är det viktigt att vidta åtgärder under rengöringsprocessen för din säkerhet. Exempelvis bör det elektriska systemet vara avstängt för att minska risken för farliga elektriska olyckor. Medan den genomsnittliga husägaren inte vet vilka försiktighetsåtgärder som ska vidtas, kommer erfaren städpersonal veta hur man städar ditt hem på ett säkert sätt. Inte bara kommer ett städföretag hålla dig säker, utan det kommer också att hålla ditt hem säkert. Till exempel kommer en professionell städare veta att inte pumpa för mycket vatten ur källaren på en gång. Om en källare är full med vatten och detta avlägsnas för snabbt kan väggar och golv kollapsa och spricka.

Efter en översvämning bör du definitivt ringa ett bra städföretag i Lund för att hjälpa dig hantera vattenskadorna på ett säkert och effektivt sätt.

så väljer du bäst städbolag i lund

Hur du väljer rätt städbolag för hemstädning

Då och då kommer alla uppleva en nerfläckad matta eller klädsel. Det spelar ingen roll om det är en rödvinsfläck på din matta i hemmet eller en kaffefläck någonstans på ditt kontor. Det finns alltså ingen tvekan att du bör hitta ett städbolag som kan ta hand om det istället för att du skall lägga tid på att städa det själv och riskera att förstöra mattan eller klädseln.

Men en av de huvudsakliga frågorna du antagligen har när du surfar på nätet är, hur väljer jag rätt städbolag?

VIKTIGASTE SAKER ATT LETA EFTER NÄR DU VÄLJER STÄDBOLAG

Till att börja med finns det gott om städbolag när du söker runt på nätet. Varje städföretag har sin egen hemsida med fin design och mängder med bilder vilket får dig att vilja lägga pengar på dem och få precis samma resultat som deras fina bilder visar. Men tyvärr är det inte alla städföretag som lever upp till den kvalitet som de själva marknadsför. Därför bör du alltid vara uppmärksam på vissa saker innan du hastigt bestämmer dig för något städbolag.

Vilka rengöringstjänster erbjuder städbolagen

Först och främst, när du väljer ett städbolag, är en av de viktigaste sakerna du skall överväga vilken process företaget använder sig av när de rengör mattor. Om du är en privatkund så har du flera olika alternativ. Vissa av städtjänsterna du kan förvänta dig är våtrengöring eller ångrengöring som är känt för sin korta torktid. Andra rengöringstjänster som också kan erbjudas är så kallade ”kemtvättsmetoder” där nästan inget vatten används. Kom ihåg att vissa av rengöringsmetoderna innefattar starka kemikalier, så som kemtvätt, medan andra förlitar sig på kraften från ånga och tillämpar med miljövänliga lösningar. Därför, beroende på vad du är ute efter, måste du kolla upp vad det är du håller på att boka.

Jämför städfirmor och läs omdömen på Eniro och Google

För det andra är det viktigt att du kollar upp så mycket information som möjligt om varje bolag du är intresserad av. Oavsett om du väljer att prata med vänner eller familj som redan använt bolaget eller om du gör egna efterforskningar på nätet efter kundrecensioner så kommer du få reda på exakt vem det är du som du är på väg att anlita.

Anlita som regel EJ det billigaste städföretaget

Det tredje är att du MÅSTE hålla dig borta från de billigaste alternativen. Självklart vill du spara pengar, men innebär det att du kommer få en bra städtjänst? Svaret är självklart nej. Många kunder vet inte om att de billiga städföretagen erbjuder ovanligt låga priser för att få in foten genom dörren och påbörja affären. När de väl har börjat städa så kommer de hitta massor med saker som är fel och sälja på dig ytterligare rengöringstjänster vilket kommer resultera att det faktiskt blir dyrare än städtjänsterna som var något dyrare från start. Ditt beslut bör alltid fattas baserat på rekommendationer, priset bör vara av sekundär vikt.

Vad ingår i priset för städtjänsten

För det fjärde, när du bokar in en städning med ett visst företag skall du aldrig glömma att ställa olika frågor om vad som ingår i städtjänsten och framförallt vad som inte ingår. Nästan varje företag marknadsför sig med ”just nu” erbjudanden som i många fall tyvärr bara är grundpriset för vad du vanligtvis skulle betala för tjänsten. För att inte bli missledd bör du alltid fråga exakt vad som ingår i tjänsten du är på väg att köpa. Bra frågor är till exempel vart städarna flyttar möbler, städar de i områden med mycket trafik eller om det finns extrakostnader för att rengöra trappor.

Finns det tydlig information om städföretaget

Sist men inte minst bör du hålla dig informerad om företagets anställda. Du kommer trots allt släppa in främlingar i ditt hem när du kanske inte är där. Då vill du verkligen säkra att företagets kontaktinformation och skattenummer finns tydligt på företagets hemsida. Inget seriöst städföretag skulle dölja någon information om dem. Om något mot förmodan skulle bli skadat i ditt hem vill du kunna hålla någon ansvarig för det så att du får ersättning för skadorna.

Summering: Så anlitar du bäst städföretag

För att summera, det finns ett oräkneligt antal städföretag representerade ute på Internet. Alla vill göra bra första intryck och presentera vackra, professionella hemsidor som lyfter fram deras specialerbjudanden och ibland extremt låga priser. Men tyvärr är det långt ifrån alla som lever upp till det som de själva marknadsför. Därför är det så viktigt att hålla dig välinformerad om företagets bakgrund, vilka städtjänster de erbjuder och om de verkligen matchar det du letar efter. Väljer du lägst pris kan du riskera att få ett riktigt dåligt resultat medan om du betalar lite mer kan du verkligen få hem ett städproffs.  När du väl har hittat bäst städföretag i Lund som lever upp till dina förväntningar så är det bara att lämna över ansvaret på dem och de kommer gladeligen ta över ansvaret.

tips på mattrengöring från tuffa fläckar

Mattrengöring – Tekniker för att få bort tuffa fläckar

Mattrengöringstekniker för att få bort ovälkomna fläckar

Genom åren kommer du märka att din matta får fläckar från dagligt slitage. Genom att tvätta din matta så håller du dina mattor i toppskick. Du kan göra en hel del av underhållsarbetet själv, men du kanske föredrar att anlita ett proffs från en städfirma för mattrengöring.

Regelbunden dammsugning

Det dagliga livet i hemmet resulterar i damm, smuts och skräp som bäddas in i mattans fibrer. Om det ligger kvar så kan det skada fibrerna i mattan. För att undvika denna oavsiktliga skada behöver du dammsuga din matta regelbundet. Hur ofta beror på ditt hem och de som bor där. Om du har husdjur och barn i huset bör du räkna med att dammsuga var eller varannan dag. Om du inte har särskilt mycket smuts som samlas på dina golv kan det räcka med att dammsuga en till två gånger i veckan.

Punkt-behandla fläckar

Spill och fläckar är oundvikligt men genom att ta hand om dem direkt kan du minimera risken för permanenta skador. Tekniken du använder beror på vad det är för typ av fläck. Generellt är det bäst att försöka suga upp så mycket som möjligt med hjälp av en absorberande trasa. Skrubba eller gnugga aldrig hårt för det kan sprida ut fläcken och bädda in den i fibrerna. Om det är en fläck som löses upp i vatten så ska du försöka suga upp så mycket som möjligt först, och sen tvätta med kallt vatten. Fortsätt torka upp tills fläcken försvinner. Om det är en oljebaserad fläck så kan du använda en speciell produkt designad för att ta bort fett eller olja. Kom ihåg att torka upp fläcken utan att skrubba eller gnugga. Rensa bort rengöringsprodukten med rent vatten och torka upp med en ren trasa.

Typer av mattrengöring

Planera att tvätta din matta en gång var 12 till 18 månader. Du kan köpa ditt egna system, hyra ett eller anlita en professionell som utför tvätten. Ett ångrengöringssystem injicerar ett medel i väven och suger sedan ut det igen tillsammans med smuts och damm. Alternativt använder du ett torrsugningssystem där man sprider ut ett puder över hela mattan och sedan avlägsnas det med en speciell maskin. Om du bestämmer dig för att anlita ett proffs så bör du besluta vilken metod du vill använda och sedan anlita en firma som använder den metoden vid mattrengöring.

Fördelar med att anlita en städfirma

Att anlita ett proffs medför att du får jobbet gjort av specialister. Du kan förvänta dig att ett professionellt team gör jobbet fortare och mer effektivt än du som nybörjare kan göra det. Dessutom är utrustningen som används av proffs mer kraftfull än utrustningen som kan köpas eller hyras. Ett professionellt team har också erfarenhet av olika typer av fläckar vilket innebär att de kan få bort dem mer effektivt än du kan.

Underhåll din heltäckningsmatta genom att regelbundet tvätta den för att skydda din investering och hålla den fin i många år.

När du söker efter mattvättningsfirmor, kontakta vår städfirma i Lund för mer information.

så går en snabbstädning till. Slipp städstressen!

Så städar du ditt hem snabbt inför oväntade gäster

Många personer gillar att oväntat besöka deras vänner, familjemedlemmar och släktingar, utan någon som helst förvarning. Känns detta igen? Kanske har du tvingats ta emot oväntade gäster såsom familj och vänner i några dagar då de kommer till din stad för olika anledningar.

Snabbstädning – Så går det till

Om så är fallet, hur förberedd är du som värd/värdinna? Och hur rent och städat är ditt hem för sådana oväntade gäster? Slipp städstressen med dessa rengöringstips!

Här nedan följer några tips på snabbstädning som kan hjälpa dig att få ditt hem redo i sista minuten för oväntade gäster.

Lägg energin där den bäst behövs – Undvik städstress

Fokusera din tid på de områden där du tror att gästerna främst kommer uppehålla sig. Om vardagsrummet exempelvis är den platsen, fokusera då på att få detta rum renast. Köp några snittblommor och ställ ut i vaser på olika ställen i hemmet, men särskilt då i vardagsrummet. Dessa kommer inte bara se vackra ut, de kommer att lukta gott med.

Agera snabbt!

Spendera inte timtal på att få dessa rum i perfekt skimrande rent skick, utan det finns några genvägar som du kan ta till i dessa fall. Ett exempel är att stoppa handen i en socka för att snabbt och enkelt damma och torka av vissa ytor. Du kan använda stora lådor eller korgar för att stoppa undan smutsig tvätt eller andra saker som skräpar ner, och sedan ställa in dem i rum som dina gäster med säkerhet inte kommer besöka under deras vistelse i ditt hem. Det kan till exempel vara ett förråd eller garaget om du har ett. Om du arbetar snabbt och gör klart saker medan du fortfarande är motiverad kommer det hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och naturlig då gästerna anländer.

Anpassad belysning i rummet

Det är märkligt hur mycket renare att rum kan se ut med rätt belysning – det vill säga dimrat! Det blir mycket svårare för dina gäster att upptäcka damm på ytor med ett dimrat sken, samtidigt som rummet ser mer välkomnande ut. Använd lampor för att få till det perfekta skenet eller tänd några ljus för ett mildare sken.

Städa badrummet snabbt

Badrummet är en plats som dina oväntade gäster kommer att besöka en hel del, och inget är väl så pinsamt som en stökig smutsig toalett, en tom tvålflaska eller synliga avlagringar i duschen! Enkla engångs våtservetter för badrumsrengöring kan göra underverk och få ditt badrum att både se och lukta bättre, även fast det egentligen skulle behöva en djuprengöring. Vad gästerna inte vet kommer inte att skada dem alls! Köp en fräsch doftspray för en godare doft eller tänd några doftljus på ett säkert ställe i badrummet.

Om du verkligen inte vill städa badrummet men behöver, så anlita då professionell städhjälp i Lund. Med rätt städfirma behöver du inte oroa dig då de får jobbet klar i god tid innan dina gäster anländer.