så väljer du bäst städbolag i lund

Hur du väljer rätt städbolag för hemstädning

Då och då kommer alla uppleva en nerfläckad matta eller klädsel. Det spelar ingen roll om det är en rödvinsfläck på din matta i hemmet eller en kaffefläck någonstans på ditt kontor. Det finns alltså ingen tvekan att du bör hitta ett städbolag som kan ta hand om det istället för att du skall lägga tid på att städa det själv och riskera att förstöra mattan eller klädseln.

Men en av de huvudsakliga frågorna du antagligen har när du surfar på nätet är, hur väljer jag rätt städbolag?

VIKTIGASTE SAKER ATT LETA EFTER NÄR DU VÄLJER STÄDBOLAG

Till att börja med finns det gott om städbolag när du söker runt på nätet. Varje städföretag har sin egen hemsida med fin design och mängder med bilder vilket får dig att vilja lägga pengar på dem och få precis samma resultat som deras fina bilder visar. Men tyvärr är det inte alla städföretag som lever upp till den kvalitet som de själva marknadsför. Därför bör du alltid vara uppmärksam på vissa saker innan du hastigt bestämmer dig för något städbolag.

Vilka rengöringstjänster erbjuder städbolagen

Först och främst, när du väljer ett städbolag, är en av de viktigaste sakerna du skall överväga vilken process företaget använder sig av när de rengör mattor. Om du är en privatkund så har du flera olika alternativ. Vissa av städtjänsterna du kan förvänta dig är våtrengöring eller ångrengöring som är känt för sin korta torktid. Andra rengöringstjänster som också kan erbjudas är så kallade ”kemtvättsmetoder” där nästan inget vatten används. Kom ihåg att vissa av rengöringsmetoderna innefattar starka kemikalier, så som kemtvätt, medan andra förlitar sig på kraften från ånga och tillämpar med miljövänliga lösningar. Därför, beroende på vad du är ute efter, måste du kolla upp vad det är du håller på att boka.

Jämför städfirmor och läs omdömen på Eniro och Google

För det andra är det viktigt att du kollar upp så mycket information som möjligt om varje bolag du är intresserad av. Oavsett om du väljer att prata med vänner eller familj som redan använt bolaget eller om du gör egna efterforskningar på nätet efter kundrecensioner så kommer du få reda på exakt vem det är du som du är på väg att anlita.

Anlita som regel EJ det billigaste städföretaget

Det tredje är att du MÅSTE hålla dig borta från de billigaste alternativen. Självklart vill du spara pengar, men innebär det att du kommer få en bra städtjänst? Svaret är självklart nej. Många kunder vet inte om att de billiga städföretagen erbjuder ovanligt låga priser för att få in foten genom dörren och påbörja affären. När de väl har börjat städa så kommer de hitta massor med saker som är fel och sälja på dig ytterligare rengöringstjänster vilket kommer resultera att det faktiskt blir dyrare än städtjänsterna som var något dyrare från start. Ditt beslut bör alltid fattas baserat på rekommendationer, priset bör vara av sekundär vikt.

Vad ingår i priset för städtjänsten

För det fjärde, när du bokar in en städning med ett visst företag skall du aldrig glömma att ställa olika frågor om vad som ingår i städtjänsten och framförallt vad som inte ingår. Nästan varje företag marknadsför sig med ”just nu” erbjudanden som i många fall tyvärr bara är grundpriset för vad du vanligtvis skulle betala för tjänsten. För att inte bli missledd bör du alltid fråga exakt vad som ingår i tjänsten du är på väg att köpa. Bra frågor är till exempel vart städarna flyttar möbler, städar de i områden med mycket trafik eller om det finns extrakostnader för att rengöra trappor.

Finns det tydlig information om städföretaget

Sist men inte minst bör du hålla dig informerad om företagets anställda. Du kommer trots allt släppa in främlingar i ditt hem när du kanske inte är där. Då vill du verkligen säkra att företagets kontaktinformation och skattenummer finns tydligt på företagets hemsida. Inget seriöst städföretag skulle dölja någon information om dem. Om något mot förmodan skulle bli skadat i ditt hem vill du kunna hålla någon ansvarig för det så att du får ersättning för skadorna.

Summering: Så anlitar du bäst städföretag

För att summera, det finns ett oräkneligt antal städföretag representerade ute på Internet. Alla vill göra bra första intryck och presentera vackra, professionella hemsidor som lyfter fram deras specialerbjudanden och ibland extremt låga priser. Men tyvärr är det långt ifrån alla som lever upp till det som de själva marknadsför. Därför är det så viktigt att hålla dig välinformerad om företagets bakgrund, vilka städtjänster de erbjuder och om de verkligen matchar det du letar efter. Väljer du lägst pris kan du riskera att få ett riktigt dåligt resultat medan om du betalar lite mer kan du verkligen få hem ett städproffs.  När du väl har hittat bäst städföretag i Lund som lever upp till dina förväntningar så är det bara att lämna över ansvaret på dem och de kommer gladeligen ta över ansvaret.